Kivettem a hűtőből, hogy előkészítsem, akkor vettem észre, hogy összeöltöztünk a padlizsánnal, ezért gyorsan lőttünk a nappaliban egy közös fotót.Kedvencem a grillezett és a töltött padlizsán, na és persze a megunhatatlan padlizsánkrém.Nagyon jól áll neki a fokhagyma, leggyakrabban azzal készítem, de mehet mellé a paradicsom, az oregánó vagy a kakukkfű is. Nem csak finom, hanem szuper jól illeszkedik az egészséges étrendbe, például a mediterrán diéta egyik kedvelt összetevője. Van benne kálium, kalcium, magnézium, B3-, B6-, C- és K-vitamin és nagy mennyiségű rost. Alacsony az energiatartalma, így fogyókúrában is hasznos lehet. Bár néhányan lehet, hogy idegenkednek tőle, jól elkészítve szerintem ellenállhatatlan. Nem véletlenül fogyasztják a Távol-Keleten, az arab országokban vagy a Földközi-tenger partvidékén.
A padlizsánt Európával megismertető arabok szerint csak olyan lányt szabad elvenni, aki legalább százféleképp tudja elkészíteni a padlizsánt!
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.