Naranccsal szemünk fényéért? És sárgarépával, kivivel, almával, brokkolival, spenóttal! A megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztás kifejezetten jó hatással van mind a felnőttek, mind a gyerekek egészségére. Ennek ellenére hazánkban a gyerkőcök körében csak az ajánlott napi mennyiség alig több, mint fele fogy el. Az alábbi néhány egyszerű trükkel a válogatós gyerkőcök is gyümölcsimádóvá válhatnak!
• Légy kreatív és tálald a nyers gyümölcsöket látványosan! Vágd formára őket, rendezd el őket mókásan a tányéron! Hidd el, az a plusz pár perc bőven megéri, hiszen ezzel nagyban hozzájárulhatsz gyermeked egészséges fejlődéséhez.
• Minél színesebb, annál jobb! A zöldségek és gyümölcsök színe arra utal, hogy milyen jótékony anyagok találhatóak bennük, ezért minél színesebb egy tányér, annál egészségesebb.
• A „rázósabb” zöldségeket akár el is rejtheted! Egy finom céklás brownie-t biztosan senki sem fog visszautasítani. Ügyelj arra, hogy ne használj túl sok cukrot, a cékla pedig akár a te kis titkod is maradhat!
• Törekedj a szezonális zöldség és gyümölcsfogyasztásra! Ősszel elsősorban ezeket keresd a piacon: sütőtök, cékla, káposztafélék, retek, hagyma, gesztenye, alma, körte, szőlő.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.