Vendégeket várok. A zöldséges és húsos tortilla menüt tepsiben sült édesburgonyával dobtam fel. Olajban sütve sokkal ropogósabb lenne, így viszont kímélőbb, kalóriaszegényebb, vacsorára jobb megoldás. Az édeskrumpliról sokan dicshimnuszokat zengenek, míg a hagyományos burgonyát lehúzzák. El kell, hogy oszlassam a tévhiteket: vitaminok, ásványi anyagok, szénhidráttartalom és glikémiás index (GI) szempontjából nincs jelentős különbség, sőt energiatartalma közel azonos a két növénynek, de sokan az édesburgonya ízét jobban kedvelik Szóval ha azért eszel mostanában édeskrumplit, mert az „egészségesebb”, akkor ki kell ábrándítsalak. Viszont ha nem lecserélted a burgonyát, csak színesíted, változatosabbá teszed a menüt, akkor nagyon jó úton jársz! Számtalan módon készítheted el: sütheted, főzheted, párolhatod vagy grillezheted. Ha még csak most kezdtek ismerkedni, akkor gondolj rá ugyanúgy, mint a hagyományos burgonyára: készülhet belőle püré, megsütheted hasábokra vágva, chipsként vagy steakburgonyaként is. Kóstoltam már krémlevesként is, nagyon finom volt!
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.