Remélem, nem tartozol azok közé, akik önkéntes tiltólistára teszik a szőlőt. Igen, a cukortartalma viszonylag magas, sőt a gyümölcsök között igencsak kalóriadúsnak számít, de ettől függetlenül heti 1-2 alkalommal ehetsz egy kisebb fürttel. Miért érdemes fogyasztani? Magas a rosttartalma (így jót tehet a bélműködésnek) és sok vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. Bár már nagy divat a magnélküli szőlő, én mégis azt tanácsolom, maradj az eredeti verziónál. A szőlőmagban található antioxidánsok ugyanis hasznos anyagok, többek között a szép bőrhöz, hajhoz és körmökhöz is hozzásegítenek. Tízóraira vagy uzsonnára nyugodtan válassz időnként szőlőt, mellé pedig egy kis maréknyi sózatlan olajos magot, például mandulát vagy diót egyél, így nem esik le gyorsan a vércukrod és nem leszel gyorsan újra éhes.
Próbáltad már a szőlőmagolajat? Mindenképp csak hidegen fogyaszd, mert hő hatására veszít értékes összetevőiből. Citromlével, fokhagymával, sóval és borssal összekeverve például remek salátaöntetet készíthetsz belőle.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.