Ki látta a Bazi nagy görög lagzi című filmet? Emlékeztek, amikor a vegetáriánus angol fiú ellátogat a görög családi vacsorára és kiderül, hogy nem eszik húst, egy pillanatra mindenki lefagy. Majd a nagynéni felkiált: „Már hogy érted azt, hogy nem eszi meg a húszt? Jól van nah, semmi baj majd csinálok bárányt!” És ezzel mindenki megnyugszik folytatódik a buli. A görögökkel ellentétben mi magyarok ritkán eszünk juhhúst. Karakteres íze miatt egyesek rajonganak érte, mások inkább félnek tőle. Pedig hetente akár 1-2 alkalommal a tányérra kerülhet. Érdemes a fiatal bárányhúst választani: magas fehérjetartalmú, sovány húsféle, könnyen emészthető, ráadásul a tévhitekkel ellentétben könnyen és gyorsan elkészíthető alapanyag. Ha megpróbálkoznál az otthoni elkészítéssel, mindenképp jó minőségű juhhúst vásárolj, amit nagyobb szuper- és hipermarketekben szerezhetsz be.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.