A cseresznye csak akkor kukacos, ha megnézed. Nézd, mekkora áldozatot hoztam a cseresznyés pitéért! A fára mászás, nyújtózkodás, hajolgatás kemény munka, kérem szépen! Emellett persze remek családi program minden évben. Legyen nagy szemű, ropogós és kívül-belül sötét? Vagy inkább harsogó piros és belül világos? A család véleménye megoszlik, nekem mindegy, mindenféle cseresznyét szeretek. Tudományos szempontból a sötét változat jobb, mivel a többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan a cseresznyében is sok az antioxidáns, a sötétebb színűnek magasabb az antioxidáns-tartalma. Ez a gyümölcs többek között 80 %-ban vizet, jelentős mennyiségű C-vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz. Jól bírja a mélyhűtést, vitaminjai így is egész jól megmaradnak. Főzéssel is tartósítható, így ugyan a vitaminoknak csak töredéke marad benne, viszont továbbra is sok értékes növényi rostot tartalmaz. Most nálunk is jöhet a cseresznyés pite, a gyümölcsleves és a lekvár.
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.