A megmaradt tészta, a megszikkadt kenyér, vagy a leveshús sokszor a szemetesben landol. Különösen hétvége után. De miért dobnád ki azt, ami még felhasználható? Miért ne tervezhetnéd a másnapi menüt a maradékokra építve? Nagymamám mindig így csinálja. A megmaradt tésztából készíthetsz tésztasalátát, vagy süthetsz belőle zöldséges, besameles, sajtos egytálételt. A maradék gabonaköretből (köles, rizs, bulgur) reszelt zöldségek, hagyma, fűszerek és tojás hozzáadásával csinálhatsz puffancsot, zöldségfasírtot. A szikkadt kenyérből finomabb a bundáskenyér, tudtad? A száraz kenyérből levesbetétet - croutont - is "alkothatsz", vágd kockára, majd pirítsd meg nagyon kevés vajon vagy olajon, ízlés szerint ízesítheted friss fűszerekkel. Keményre szikkadt zsemléből zsemlemorzsa készíthető. Később jó lesz panírozásra, gombócokhoz, húsgombócokhoz. De a szikkadt kenyeret beáztatva felhasználhatod fasírozott elkészítésekor is. A megmaradt főtt vagy sült húsokat ezerféleképpen feldolgozhatod. Rizses hús, pástétom, melegszendvicskrém készíthető belőle, de picit átpirítva, zöldfűszerekkel fel is frissítheted, tortillába, pitába töltheted, zöldségkörettel fogyaszthatod.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.