Egészséges-e a mikrohullámú sütőben megfőzni az ételt? Lássuk részletesen! Ha a zöldséget bő vízben, sokáig főzöd, akkor kioldódnak belőle bizonyos tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok. Milyen módszerrel őrizheted meg leginkább a tápanyagokat? Úgy, hogy a lehető legkevesebb folyadék felhasználásával a lehető legrövidebb ideig főzöd a zöldséget (nyilván addig, hogy ne maradjon nyers). Ezért javaslom inkább a párolást, gőzölést. Lássuk be, a mikróban gyorsabban megfő az étel (tehát rövid ideig tart a folyamat). Ráadásul a mikrózáskor csak minimális vízre van szükség, hiszen az eljárás lényege éppen az, hogy az étel belsejében lévő molekulákat rezegteti, tehát belülről párolódik a zöldség. Arra figyelj viszont, hogy lehetőleg üveg vagy kémiailag hasonló stabil edényt használj! A lényeg még, hogy sok-sok zöldséget egyél, mert mindenképpen jót teszel magaddal. Akár mikróban készíted, akár a tűzhelyen.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.