Blog
Íme összeraktam Neked egy KÁVÉZÁS-KISOKOST:
- Ne fogyaszd éhgyomorra! Mindig egyél előtte pár falatot, utána szürcsölheted.
- Napközben is a kávé a túlélés eszköze? Egészséges felnőtt napi koffeinadagja maximum 400 mg, ez kb. 4 csésze hosszú kávét jelent. Ennél többet ne igyál egy nap.
- Az sem mindegy, mikor iszod. Mivel a koffein fokozza a kalcium, a C-vitamin és a vas kiürülését, legalább 2 órával étkezés előtt vagy 2 órával utána igyad. Az is jó, ha kalciumtartalmú italt iszol mellé - a presszókávénál tehát jobb a tejeskávé.
- Lehetőleg mindig frisset készíts, de 4-6 órán belül mindenképp idd meg a lefőzött kávét!
- Ne melegítsd újra! Ugyanis melegítés során káros anyagok szabadulhatnak fel! (Tudom, a hideg kávé nem finom, de hát nem hozzászoktunk ehhez akkor, amikor kicsi volt a gyerkőc és sosem tudtunk meginni nyugodtan egy csésze kávét?
- Csökkentsd a cukrot - ízlelőbimbóid hamar hozzászoknak az új ízhez! Én csak tejjel iszom, nekem kellően édes így is, megszoktam.
- Lehetőleg ne vegyítsd a különböző koffeinforrásokat: ha kávéztál, akkor néhány óráig ne igyál fekete teát, kólát vagy energiaitalt, mert az lesz a vége, hogy túlpörögsz és ideges leszel.