Íme néhány módszer, hogy egészségesebb legyen a kávéd!
Szeretem a kávét! Számos kutatás bizonyítja, hogy napi 2-3 csésze kávé jótékonyan hathat az egészségünkre. Na de kérem, nem a szirupokkal tuningolt kalóriabombákról szólnak a jó hírek! Íme néhány tipp:
1) Csökkentsd a cukrot, édesítés helyett fűszerezz! Cukor, méz, szirupok vagy édesítők helyett/mellett próbáld ki a fahéjat. Ha nem megy rögtön a cukormentesség, akkor fokozatosan is lehet csökkenteni az édesítést, a fahéjat pedig hozzáadni, amelynek eredetileg is édeskés az íze.
2) Idd melegen, de ne forrósítsd újra! Kutatások szerint az újramelegített kávéban lehetnek káros anyagok, így mindig a frisset válaszd.
3) Idd tejjel! Ha nem vagy tejfehérje-allergiás vagy laktózérzékeny, akkor az egyre divatosabb növényi italok helyett maradhatsz a tehéntejnél. Sőt kávétejszín, tejszínhab és egyéb "fehérítők" helyett is bölcsebb választás a tej, amellyel fehérjét és kalciumot is fogyasztasz egyben.
4) 14 óra után maradj a koffeinmentes verziónál. Így jó eséllyel nem pörögsz majd este a koffeintől és jobban is fogsz aludni.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.