Te eszel sertéshúst? Ha jó minőségű és megbízható termelőtől származik, akkor bátran fogyaszthatja az egész család, de a mértéket ez esetben is be kell tartani, a Rákkutatási Világalapítvány ajánlásában a hetente elfogyasztott vörös húsok mennyiségét heti 500 gramm mennyiségben szabta meg. Kiemelten a gyermekeknek, a várandós és a szoptatós anyáknak, illetve a komoly fizikai munkát végző családtagoknak javasolt. Többek között értékes fehérjéket, B vitaminokat, jól hasznosuló vasat, rezet és cinket tartalmaz a minőségi sertéshús.
Ma már tudatos fogyasztóként azt is elvárhatod, hogy GMO- és antibiotikum-mentes takarmánnyal etetett, állatjóléti tanúsítással rendelkező telepeken nevelt állattól származzon az a hús. Tudtad, hogy a termékek könnyebb azonosíthatóságát a boltok hűtőpolcain egy könnyen értelmezhető ikonrendszer segíti? Mindig hangsúlyozom, hogy nézd meg az élelmiszerek címkéjét! Rengeteg hasznos dolog kiderül róluk.
Na és ha jól választottál alapanyagot, akkor nagyon nem mindegy, hogyan készíted el. A húsétel zsírtartalmára hatással van az alkalmazott konyhatechnológia is, válaszd a zsírszegényebb ételkészítést!. A sertéshúsok emészthetőségét a különböző ételkészítési módok (pl. sütés, főzés, párolás) során jellemző hőhatások javítják, amely az állatok életkorától, az ezzel együtt változó kötőszövetek minőségétől is függ. A fiatalabb állatok húsa általában könnyebben emészthető.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.