Nem egészségesebb a barna cukor a fehér kristálycukornál, sőt a nádcukor sem az! Kalóriatartalmuk egyforma, kémiai összetételük is azonos. Nem mindig az a jobb, ami többe kerül: a nádcukor csak attól drágább, hogy messziről - a trópusokról - kerül hozzánk. Itthon a cukorrépából előállított verzió az elterjedt. Bár a barna cukrokban kimutatható némi vitamin és ásványi anyag, de nagyon kis mennyiségben. A barna cukornak kellemes, kissé karamelles íze van, ami feldobhatja a teát, limonádét vagy akár egy különleges süteményt is. Nem kell félni a cukortól (legyen az répa- vagy nádcukor), a lényeg az, hogy figyelj a mennyiségre: 2000 kalóriás szükséglet esetén – ami körülbelül egy szellemi munkát végző 70 kg-os felnőttnek elég – napi 50 gramm cukor (kb. 12 teáskanál) a maximum mennyiség. De figyelj a rejtett cukrokra, mindig olvasd el az élelmiszerek címkéjén a tápérték információkat: a cukortartalmat is ott találod.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.