Sajtos-tejfölös lángos, XXL hamburger, sült kolbász kenyérrel, hasábburgonyával, majd egy-két palacsinta? Mindegyik tipikus strandkaja, amelyek energiatartalma egyenként simán elérheti a napi szükségleted FELÉT! Pedig a melegben korántsem egy megterhelő lakoma az ideális választás - főleg, ha egy hetet töltesz nyaralással. Persze ezek is beleférnek, de ne minden nap! Íme néhány apró trükk, hogyan cselezd ki a büféket:
1) Válaszd a hekket, kenyér helyett rendelj hozzá savanyúságot vagy uborka-, paradicsomsalátát! Hidd el, jól fogsz lakni, 😉
2) A hot dogból inkább csak a kifli felét és a virslit edd meg, mellé szintén jöhet a savanyúság. Persze ha van a kínálatban könnyű öntetes (nem majonézes) saláta, akkor legyen az a köret!
3) Ha jól bereggeliztél (például tojásrántottát), egy-egy napot főtt kukoricával és magaddal vitt gyümölccsel is túl lehet élni a strandon.
4) Vigyél magaddal előre felszeletelt és lefagyasztott lédús gyümölcsöt (például nektarint vagy őszibarackot): napközben kiolvad, de hűsítően hideg marad, isteni finom csemege.
5) Ha rágcsálhatnékod van, vigyél magaddal előre megpucolt és csíkokra vágott sárgarépát! Műanyag dobozban vízbe áztatva nem szárad ki, szintén nagyon frissítő fogás.
6) Ha van hűtőtáskád, előre készíthetsz egy könnyű salátát, mellé még mindig választhatsz egy fokhagymás lángost a büféből 😉
7) A lakoma után jöhet egy kis szieszta, de délután nyomás úszni, tollasozni, ugrálni, fogócskázni a gyerekekkel!
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.