"O sole mio" - olasz életérzés, vagy inkább ételérzés! Hurrá, nyaralunk! Mutatom a kedvenceimet, illetve a nyaralós praktikáimat.
1) Tonhalas pizza - vacsorára is jöhet, de mindig felezünk a család valamely tagjával.
2) Mellé pedig dukál a friss saláta. Az olaszok csak összevágják a zöldségeket, ránk bízzák, hogy mennyi olívaolajat, balzsamecetet, borsot vagy sót teszünk rá. Szóval lehet mértéket tartani.
3) Ki nem hagynám a tenger gyümölcsei spagettit: rákok, kagylók tömege! Nyami! Általában paradicsomos sugo (azaz szósz) vagy csak olívás-fokhagymás mártás jár hozzá, így egy könnyebb tésztaétel lesz belőle a tejszínes csodákhoz képest.
4) A lasagna jó tömény, krémes, de persze kihagyhatatlan. Viszont utána már nincs desszert!
5) A minestrone egy gazdag zöldségleves, még babot is tartalmaz: megáll a kanál is benne, simán főételnek is elmegy, nem kell utána második fogás.
6) Fagyit nem fotóztam, de megsúgom, hogy ilyenkor én sem tudok és nem is akarok ellenállni a kísértésnek. Persze az alakunk érdekében érdemes a gyümölcsös ízeket választani, de érthető módon meg kell kóstolni mondjuk egy jellegzetes sós pisztáciát. Viszont elég egy adag, óriási méretet adnak. Édes tölcsér helyett kérheted papírpohárkába.
Ha betartod az ehhez hasonló trükköket, akkor simán lehet, hogy a nyaralás végére sem mutat többet a mérleg, mint amikor elindultál.
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.