Veled is előfordult már, hogy stresszes helyzetben rögtön az édességhez nyúltál? Netán a kimerítő munkanap végén vagy az otthoni feszültségek miatt mindent összevásároltál hazafelé az élelmiszerboltban, vagy este kipakoltad a hűtőt, aztán kipukkadásig ettél? Egy amerikai tanulmány szerint ez havi egyszer szinte mindenkivel előfordul és főleg a cukros és zsíros ételeket kívánjuk. Viszont muszáj változtatnod, ha minden alkalommal evéssel vezeted le a feszültséget, akárhányszor stresszelsz. Így veheted fel a harcot a stresszevés ellen:
- Alakíts ki egy másik feszültséglevezető szokást. A TV előtti korlátlan nassolás helyett inkább mindig tégy egy tempós sétát vagy vegyél egy illatos fürdőt. Az is segíthet, ha füledben a fülhallgatóval relaxációs zenét hallgatsz (vagy mondjuk egy jó kemény rockzenét? ;))
- Mozogj intenzíven legalább 15 percet! Sportolás közben "örömhormonok" szabadulnak fel, ezzel csökkenthető leghatékonyabban a stressz.
- Napközben is egyél rendesen azért, hogy estére ne legyél farkaséhes. Sok zöldséget, gyümölcsöt, rostban gazdag, zsírszegény ételeket. Így elkerülheted az esti falásrohamokat, amelyeket a stressz csak felerősítene.
- Az alváshiány fokozza az éhségérzetért felelős hormonok termelődését. Kevésbé leszel éhes, ha minden nap 7-8 óra pihentető alvásban van részed.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.